Snoeien

Wij hebben het juiste gereedschap en vakbekwame kennis in huis voor het snoeien van alle planten, struiken, hagen en bomen. Het op de juiste manier en in het goede seizoen snoeien van beplanting bevordert een rijke bloei en zorgt voor optimale vruchtvoortbrenging.

Het mooi in vorm snoeien van alle beplanting, maar in het bijzonder van een conifeer, buxus of taxus, bijvoorbeeld, is een vak apart en is – als het mooi gedaan is – een lust voor het oog. Dit gaat zeker ook op voor een mooi in vorm gesnoeide haag, vaak de omlijsting van (een deel van) een tuin. Maar niet alleen struiken en hagen verdienen een mooie vorm, ook bomen hebben deze verzorging nodig.

Wanneer wij bij u gesnoeid hebben, dan zorgen wij er altijd voor dat het groenafval uit de tuin wordt verwijderd en afgevoerd.

Zaanse-Schans
Vlonder-beplanting

Perken

Als snoeien niet nodig is, maar alleen de perken schoongemaakt moeten worden, dan kunt u ook een beroep op ons doen!

Beplanting die u niet meer wilt of niet meer levensvatbaar is, halen wij in overleg met u uit de tuin. Wij leveren en planten ook een grote hoeveelheid aan verschillende beplanting. In het voorjaar halen wij bij de veiling in Aalsmeer mooie 1-jarige beplanting, die meteen de tuin wat kleur geven. In het najaar planten wij bollen en winterviolen.

Ook na het doorwerken van de perken zorgen wij ervoor dat alle groenafval uit de tuin verwijderd en afgevoerd wordt en de paden schoon zijn.

Boom kappen

Alhoewel wij liever de wereld om ons heen groener zien worden, weten ook wij dat het soms onvermijdelijk is dat er een boom gekapt moet worden.

Bij ziekte of zwakte van een boom, of simpelweg omdat het uit de kluiten gewassen is, komen wij voor u de boom kappen.

Voor het verwijderen van de kluit van de boom zijn wij aangewezen op pure mankracht. Wanneer de kluit te groot is, zullen wij u adviseren om een bedrijf in te huren dat in het bezit is van een freesmachine.

In veel gevallen zullen wij u eerst adviseren een kapvergunning bij de gemeente aan te vragen.

boom-kappen-nwe
gazon

Gazonnen

Een mooi groen gazon is het resultaat van een goede verzorging.

Het begint met ervoor te zorgen dat het gras voldoende water krijgt, maar ook voldoende zonlicht (gras in schaduw verandert al snel in mos). Maar dat is niet alles! Van tijd tot tijd moet het gras gemest worden. Wist u bijvoorbeeld dat deze mest in het voorjaar een andere samenstelling heeft als in het najaar?

Wat u zeker wel weet is dat gras regelmatig gemaaid moet worden. De juiste hoogteafstelling van uw maaimachine is cruciaal voor een mooi gazon.

Is het u allemaal te veel om dat zelf te doen, dan kunnen wij u daarbij van dienst zijn. U kunt met ons afspreken dat wij uw gazon bemesten en in de groeiperiode op de juiste regelmaat het gras komen maaien. Wij kunnen daarbij gebruik maken van uw eigen grasmaaier, maar hebben zelf ook een goede handmaaier.

Voor bedrijven en instellingen die een groter gazon of grasveld hebben, zetten wij onze motormaaier in.

Bestrating reinigen

Uw tuin is mooi gesnoeid en de perken zijn schoon, maar nu springt de groen beslagen bestrating wel erg in het oog!

Ook daar hebben wij een oplossing voor! Met onze hogedrukreiniger maken wij uw bestrating weer zoals het moet zijn.

Het enige wat u hoeft te doen is zorgen dat we bij stroom en water kunnen (en misschien daarna de ramen lappen!).

reinigen-van-bestrating